Când se cere avizul ISC și ce reprezinta?
Orice constructie noua, respectiv orice interventie pe care doriti sa o realizati asupra uneia existente impune, inainte de toate, obtinerea unui aviz special, respectiv a acordului ISC – eliberat de Inspectoratul de Stat in Constructii. Ce rol indeplineste aceste, dar si cum poate fi obtinut veti afla mai departe. De altfel, va stam la dispozitie cu informatiile sau serviciile specializate de care dispunem in acest sens.
Avizul ISC – informatii utile pentru utilizatori
Institutia mentionata va elibera avizul in cauza dupa ce este depusa cererea tip, pe care o puteti descarca personal de pe site-ul acesteia – www.isc.gov.ro. Exista o serie de documente care trebuie sa completeze dosarul ce va insoti cererea respectiva. Aveti astfel nevoie de:
- Un exemplar in fotocopie pentru certificatul de urbanism.
- Fotocopie pentru C.I./B.I. sau dupa certificatul de inmatriculare.
- Doua exemplare ale memoriului tehnic.
- Un exemplar cu acordul proiectantului constructiei (cel initial), respectiv de expertiza tehnica.
- Un exemplar reprezentand planul de situatie a amplasarii obiectivului in cauza.
- Un exemplar cu planseele care cuprind solutiile propuse de constructie.
Ce reprezinta avizul ISC?
Ne referim la documentatia necesara pentru a insoti cererea necesara in scopul obtinerii Autorizatiei de Construire, respectiv Desfiintare. Aceasta va avea un termen de valabilitate in care investitorul trebuie sa se incadreze. Iata care sunt procedurile urmatoare obtinerii autorizatiei.
- Unitatea care a emis autorizatia trebuie anuntata in legatura cu inceperea lucrarilor inainte de demararea lor. De asemenea, trebuie informat legat de acest pas si Inspectoratul Judetean in Constructii (I.C.M.B.), carora li se va prezenta si dovada ca a fost achitata cota legala de 0,1% din totalul valorii lucrarii care a primit autorizatie de constructie.
- Este necesara prezentarea pentru a primi avizare spre I.C.M.B./I.J.C. Urmeaza Programul de Control, care presupune urmarirea etapelor de verificare pe domenii, respectiv fazele determinante care au fost intocmite de proiectant. Acestea trebuie acceptate si de un verificator de proiecte, care este atestat.
- Se stabilesc de catre I.J.C. sau I.C.M.B. fazele de executie determinante, urmate de controlul care va institui faze determinante. Prin raportare la acestea se va modifica si Programul de Control.
- Executantul are misiunea de a convoca inspectorii in constructii I.J.C. si I.C.M.B. cu cel putin trei zile lucratoare inainte, cand este atins de alfel stadiul fizic adecvat fazei de executie determinante.
- Dupa ce lucrarile au fost terminate, investitorul va anunta data finalizarii lor la unitatea care a emis autorizatia si la I.J.C. / I.C.M.B.
- Se vor completa formularele de instiintare specifice pentru inceperea, respectiv finalizarea lucrarilor.
Desigur ca in cazul clientilor nostri, sprijinul vine pentru toti cei care doresc sa demareze un astfel de plan. Va ajutam sa obtineti toate avizele ISC necesare, respectiv sa intocmiti documentatia de care este nevoie pentru lucrarile vizand noi constructii sau lucrari de mentenanta, de consolidare sau de refacere.
Expertii nostri va stau la dispozitie pentru a avea un sprijin pentru cele necesare in acest sens, intr-un timp scurt. Ne asiguram de bunul mers al proceselor pe care le presupune interventia asupra unei constructii, respectiv o constructie noua, ajutandu-va de asemenea sa obtineti avizele, acordurile si autorizatiile care se impun.
Respectarea aspectelor legale este esentiala in tot acest proces, iar noi ne asiguram ca totul se va desfasura rapid si eficient!