250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Casa cu mansarda – proiecte si avantaje

Postat de admin pe 23/04/2019
0

O casa cu mansarda, pe care o includeti deja in proiect si nu amenajata ulterior desi se poate si asa, este exploatata ca suprafata in mod practic si convenabil. Prezinta avantajul de a putea fi realizata cu un buget relativ mic, daca ne raportam la casele cu etaj. Se poate spune ca mansarda joaca rol de etaj si de pod in acelasi timp.

Proiectele de tip casa cu mansarda sunt atat de versatile si pot defini stilul preferat, pot avea suprafata utila care sa avantajeze orice familie. In portofoliul nostru cuprindem proiecte de case cu mansarda, ce dispun doar de parter si de mansarda. Suprafata acestora poate sa difere, de la 170 m² la cele peste 200 de m², unde numarul de camera este de 6 si de 3 bai.

Avantajele unor astfel de case se refera in principal la modul practic de a dispune de extra spatiu. Implicatiile sunt totusi mai mult de atat:

O izolare mai buna a casei

O parte din frig si umiditate vin din gurile de aer din acoperis. Asadar, atunci cand mansarda este amenajata astfel de probleme sunt puse la punct. Se vor imbunatati conditiile de mediu, privind partea termica. Totodata, prin construirea mansardei se va realiza si o izolare fonica mai buna, asadar fata de o casa cu pod clasic, in cea cu mansarda nu se va mai auzi atat de tare cand ploua sau alte zgomote create de intemperii.

Costuri rentabile

Fata de o casa cu mai multe etaje, cea cu mansarda este mai rentabila privind ridicarea construcitie in sine, dar si pe termen lung. In ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor locale, casele cu mansarda sunt mai avantajoase. De asemenea, privind intretinerea lor, se cunosc ce asemenea aspecte mai rentabile. Asta fara sa insemne desigur un compromis privind spatiul, pentru ca mansarda poate fi generoasa ca suprafata.

Siguranta sporita

Mansarda, in detrimentul unui etaj de casa, inseamna o greutate mai mica a cladirii. Astfel, exista o siguranta sporita intrucat in caz de cutremur constructia rezista mai bine.

Versatilitatea spatiului

Mansarda poate deveni loc de relaxare, spatiu de locuit, camera de oaspeti, dressing etc. Proprietarii unor astfel de case vad in ideea mansardei un spatiu intim si interesant prin caracteristicile zonei; poate deveni un spatiu creativ, ceea ce schimba un pic conceptul clasic de casa cu etaj.

Diferente intre casa cu etaj si case cu mansarda

In a lua decizia cea mai buna suntem alaturi de cei in cautare de proiect. Conteaza bugetul, dorintele, nevoile unei familii, conteaza suprafata disponibila. Proiectele pe care le avem in portofoliul nostru se pot adapta, dupa caz. De asemenea, putem reproiecta sau optimiza un proiect pe care viitorii proprietari il au deja. Totul are ca scop menirea de a ajunge la varianta cea mai avantajoasa.

Pentru cei care oscileaza intre casa cu mansarda si casa cu etaj propunem a defini cel mai bine cele doua concepte, prin evidentierea diferentelor majore.

Mansarda – concret, este spatiul de sub acoperis. Asadar, pentru realizarea acesteia va fi nevoie o inaltime optima a structurii. Mansarda se va sprijini pe peretii de rezistenta si nu numai, de asemenea pe stalpi ce vor fi amplasati pe peretii de compartimentare.

Etaj – este nivelul ce se afla deasupra unui planseu. De la pardoseala la tavan de obicei inaltimea este de cel putin 2,60 metri.

Asadar, cu multe aspecte de lamurit inainte de a lua o decizie, va propunem vizionarea proiectelor pentru a va inspira mai intai de toate. Atractia poate fi una imediata pentru unele stiluri, de unde si convingerea despre ce tip de casa va doriti. Catalogul de proiecte este disponibil aici.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button