250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Casa fara etaj – solutia cu avantaje multiple pentru romani

Postat de admin pe 08/01/2019
0

Aproape fiecare orasean viseaza sa lase in urma apartamentul mic dintr-un bloc si sa isi construiasca casa mult dorita. Au apus de mult acele vremuri cand dorinta oamenilor era cea de a parasi mediul rural si de a beneficia de confortul asigurat de un apartament de bloc. La momentul actual, planurile de casa au devenit o adevarata tendinta printre romani, iar natura este locul din care fiecare tanjeste sa faca parte.

Pentru familiile putin numeroase, pentru cei care prefera o casa cocheta dispusa pe un singur nivel sau pentru cei care nu au la dispozitie un buget prea generos, casa fara etaj reprezinta o veritabila solutie. Investirea banilor intr-un astfel de proiect atrage dupa sine o serie de avantaje, cat si dezavantaje, de care trebuie sa fie constient oricine inainte de a demara planul constructiei.

Care sunt avantajele de care te bucuri atunci cand iti construiesti o casa fara etaj?

  • Costuri de constructie mici – este de la sine inteles ca valoarea bugetului alocat creste si scade direct proportional cu dimensiunile constructiei pe care o ai in plan. Tocmai din acest motiv casa cu parter este alegerea constanta a celor care au un buget mic-mediu.
  • Alternativa unui apartament – costul de achizitie al unei case fara etaj echivaleaza adesea cu cel al unui apartament. Explicatia este simpla – o astfel de casa nu necesita costuri fabuloase de constructie. In plus, nimic nu se compara cu timpul petrecut in intimitatea propriei curti sau gradini – este un rasfat de care proprietarii de apartamente nu se pot bucura.
  • Costuri reduse de mobilare – o casa pe un singur nivel are mai putine incaperi, ceea ce inseamna ca se reduc cheltuielile legate de amenajarea acestora.
  • Incalzire si climatizare avantajoase – pentru ca spatiul unei case fara etaj este mai mic, automat pierderile de caldura vor fi pe masura. In plus, vara te vei putea bucura de o locuinta racoroasa cu ajutorul aerului conditionat, fara sa ai grija costurilor aferente.
  • Intretinerea casei este mai ieftina – din nou, datorita spatiului redus la jumatate, lucrarile de intretinere si reparatie pe care le vei realiza in timp nu vor fi costisitoare.
  • Impozite mai mici – cine nu si le doreste?! Proprietarul unei case fara etaj are acum ocazia sa plateasca statului o suma mult mai mica decat cei care detin vile.
  • Durata de constructie redusa – atunci cand incepi sa iti construiesti casa mult visata, parca nu mai ai rabdare sa o vezi terminata. Ei bine, alegand un proiect casa parter nici nu va trebui sa astepti prea mult pana sa iti vezi visul implinit cu ochii si sa te poti muta in ea. In schimb, o casa mare, dispusa pe mai multe etaje, iti va exersa rabdarea, fara indoiala.
  • Compartimentare inteligenta a spatiului – desi multi cred ca o casa fara etaj este inghesuita, cel mai adesea un astfel de proiect include un spatiu mare, aeresit si confortabil. Este vorba despre living room.
  • Un grad inalt de siguranta – casa cu parter este ideala pentru familiile care au copii mici, intrucat nu exista riscul de a se accidenta. O solutie la fel de avantajoasa este pentru persoanele in etate, pentru care urcarea scarilor interioare devine o adevarata aventura.

Minusurile unei case fara etaj

  • Spatiu insuficient – pentru familiile cu multi membri, o casa fara etaj nu reprezinta tocmai o alegere inspirata. Totusi, exista posibilitatea de a extinde constructia pe orizontala, in cazul in care ai la dispozitie o portiune larga de teren.
  • Mai putine bai – acesta devine un neajuns atunci cand fiecare membru al familiei vrea sa aiba propria sa baie.
  • Absenta panoramei – o casa cu parter te priveaza de privelistea de care ai fi avut parte din propriul balcon, ce poate fi transformat cu succes intr-un colt de relaxare.

Nu in ultimul rand, nu uita ca multi proprietari aleg sa ridice case mult mai mari decat ar avea de fapt nevoie. De multe ori ajung sa regrete acest lucru, atunci cand se confrunta cu cheltuieli in plus, nu doar de constructie, ci si de intretinere.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button