250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Casele din lemn – ce avantaje au acestea

Postat de admin pe 30/05/2019
0

Casele din lemn au fost multa vreme asociate cu ideea de cabana, casa rapid ridicata si functionala, insa nu la fel de trainica si cu optiuni de stil prea multe, cel putin la capitolul design. In timp insa, casele din lemn au cunoscut si altfel de abordari si au dovedit ca pot concura cu succes cu celelalte, realizate din beton, caramida etc.

Vorbim astazi despre avantajele caselor din lemn, pentru cei curiosi sa descopere daca o astfel de structura este ceea ce defineste alegerea lor.

Astfel de case pot fi realizate din lemn masiv, busteni sau grinzi, precum si din panouri prefabricate. Totusi indiferent de variante, de ce si-ar dori proprietarii unui teren sa ridice o casa din lemn?

Material versatil

Din lemn se poate construi o casa taraneasca, dar si una moderna, una de tip cabana de munte sau una care se inspira din stilurile contemporane. Lemnul este asadar un material versatil, ce ofera variate moduri de constructie.

In plus, datorita caracteristicilor sale, scurteaza din timpul de lucru pentru a duce la bun sfarsit o lucrare. Pentru unele tipuri de case, unde fundatia este pregatita, casa poate fi ridicata in cateva zile.

Rezistente

O hiba ar fi cea legata de necesitatea de a trata lemnul, pentru ca sunt inamici ce il distrug, de altfel lemnul este chiar rezistent. Specialistii vorbesc despre casele de lemn ca fiind cele mai rezistente in caz de  cutremur spre exemplu. Atat timp cat constructia in cauza respecta toate normele si standardele, are sanse sa reziste la cutremure mari, datorita elasticitatii materialului.

Ecologic si economic

Pentru ca totul se reduce la finante si cat este de rentabil de investit intr-un anume tip de casa, iata ca una din lemn este chiar avantajoasa. Estimativ, fata de casele din caramida sau beton, cele din lemn pot fi mai accesibile cu pana la 35%.

In acelasi timp, construirea caselor din lemn inseamna o alternativa ecologica. Nu doar ca se asigura o buna izolare termica, ce nu va mai necesita alte investitii in materiale cu rol izolator, insa lemnul nu va mai presupune multiple etape de clasice, ce implica emisii poluante.

Lemnul asigura echilibrul confortului termic si regleaza higrometria incintelor. Nu este o sursa de radioactivitate.

Din punct de vedere al compartimentarii

Se pare ca la acest capitol constructorii sunt de acord cu faptul ca misiunea compartimentarii este mai facila la casele din lemn. Motivul este simplu si se refera la faptul ca peretii ce despart incaperile sunt subtiri, spatiul ce poate fi exploatat poate fi astfel mai mare, eliminand zona peretilor grosi. Totusi, peretii subtiri nu sunt un minus din punct de vedere al rezistentei structurii.

Ce trebuie sa stie cei interesati de casele din lemn

Este un mit legat de faptul ca trebuie asteptat sezonul prielnic pentru a construi o casa din lemn, respectiv pe timp calduros si fara ploi. Constructorii pot realiza munca de calitate indiferent de anotimp.

De asemenea, casele din lemn se pot construi si pe terenuri mai slabe, spre deosebire de alte cazuri. Le puteti extinde pe viitor, modificand structura. Totusi nu scapati de partea birocratica, astfel ca avizele si documentele ce se impun conform legii sunt importante chiar si cand casa din lemn este mai facil de ridicat, mai rapid si nu presupune un santier amplu. In vederea obtinerii de avize necesare, va suntem alaturi, iar serviciile noastre sunt variate. Detalii aici.

In America spre exemplu casele din lemn sunt poate cele mai populare. In tarile mai dezvoltate casele din lemn sunt printre primele optiuni. Constructiile de acest gen au devenit populare la noi prin prisma mansardelor realizate, in zonele urbane, ca extindere de un etaj a blocurilor.

Daca astfel de case v-au convins, va asteptam sa discutam despre planuri si proiecte.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button