250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Casele pasive, casele care vor defini viitorul pe piata imobiliara

Postat de COJOCARU Sabrina pe 15/06/2022
0

Constructiile de case au luat in ultimii ani un avant din ce in ce mai mare. Nu putine sunt persoanele care au decis ca prefera tihna si relaxarea pe care ti-o da doar o casa construita dupa planurile personale, decat convietuirea intr-un cartier de locuinte cu blocuri.

Se pune mare pret pe linistea si intimitatea pe care ti-o poate da doar o casa care iti apartine si pe care o imparti doar cu familia ta. Esti liber sa iesi in curte si sa te simti asa cum ti-ai dorit intotdeauna daca alegi sa iti construiesti o casa de la zero, dupa propriile tale vise si dorinte.

In plus ai si libertatea sa o personalizezi asa cum doresti si, mai ales, sa investesti inteligent in ceea ce este acum ultimul boom de pe piata de constructii si anume casele pasive.

Ce sunt casele pasive?

Termenul de casa pasiva a fost introdus in anul 1988, in urma experimentelor dezvoltate de catre un inginer si un fizician in incercarea de a crea o casa care să functioneze dupa alte principii de performanta decat casele obisnuite.

Felul in care au vazut ei lucrurile era la vremea respectiva ceva revolutionar si anume faptul ca necesarul de caldura al casei sa fie oferit din surse pasive, precum energia celor care o locuiesc, echipamentele tehnice si energia solară.

Astfel casa pasiva va avea un consum mic de energie, oferind confort sporit atat iarna cat si vara.

In pagina noastra Smart Home Concept puteti gasi o gama larga de proiecte de case moderne, dupa gusturile personalizate fiecaruia dintre noi.

Principiile de functionare al unei case pasive 

O casa pasiva se defineste prin termoizolatia groasa de 20-30 centimetri iar datorita acestui lucru se pot reduce semnificativ pierderile de caldura.

In cazul caselor pasive ventilatia nu se realizeaza prin aerisirea cu ajutorul ferestrelor ci printr-un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, adaptat nevoilor casei in functie de dimensiunea ei. Acest sistem are un randament de aproximativ 75%.

Spre deosebire de aerul care intra prin ferestrele deschise, aerul ventilat cu ajutorul sistemului de ventilatie este proaspat si curat, fara praf, alergeni sau noxe din atmosfera. Astfel te poti bucura non-stop de un aer ozonat, la fel ca intr-o vacanta la munte. Iar gradul de confort este si el sporit.

O casa este definita ca fiind o casa pasiva nu datorita neaparat izolatiei cat si tipurilor de punti termice folosite (ferestre, socluri), a felului in care a fost ridicata casa in functie de punctele cardinale, sistemului de ventilatie folosit dar si de gradul de etansare a constructiei.

Principiile care definesc o casa pasiva  

Pentru ca o casa sa poata fi definita ca fiind pasiva ea trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Izolarea termica, factorul principal in izolare. Vata minerala este recomandata pentru fundatie si pereti iar pentru acoperis e necesar un strat mai gros, de 40 de centimetri.
  • Eliminarea puntilor termice consta in izolarea eficienta a usilor si a punctelor unde se fac legaturile, intre pereti, plansee sau acoperis si restul casei.
  • Pastrarea aerului cald din interior cu ajutorul unui ventilator special, care sa previna pierderile de caldura.
  • Ventilarea aerului cu ajutorul unui sistem de recuperare a caldurii. Acest sistem permite circulatia aerului, incalzindu-l sau racindu-l dupa nevoie.
  • Pozitionarea corecta fata de punctele cardinale aduce casei pasive energie solara care poata fi folosita ulterior in functie de nevoile personale.

Va asteptam pe pagina noastra, Smart Home Concept pentru mai multe detalii!

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button