Cat costa proiectele de casa? Ce se ascunde de multe ori sub un pret mic?
Alegerea proiectului de casa potrivit pentru tine pare a fi o operatiune destul de minutioasa, ce necesita timp, dar si rabdare. Ei bine, acest lucru este valabil doar in cazul in care nu dispui de un ajutor extern. Pentru a-ti contura deciziile cu lux de amanunte noi iti venim in ajutor, ca de fiecare data.
Astazi vom vorbi putin mai in amanunt despre cat costa proiectele de casa, dar si despre ce se poate ascunde sub un pret mic de proiectare pentru o constructie. De multe ori romanii se raporteaza la pret atunci cand vine vorba despre alegerea unui proiect de casa – total gresit pentru ca mai nimeni nu le spune riscurile la care se spun intr-o astfel de situatie.
Un proiect ieftin atrage de la sine o multime de probleme
Pentru multi dintre romani, coraborarea cu o firma renumita in proiectare inseamna o investitie costisitoare. Ei asociaza popularitatea unei echipe cu pretul piperat, cand de fapt, pret mai mare inseamna doar calitate la standarde inalte.
Revenind la ale noastre, la ce riscuri te supui atunci cand preferi sa platesti un pret mic? De multe ori se intampla ca firma in cauza sa lucreze la negru, iar tu stii cu siguranta ce inseamna acest lucru. Totodata, pret mic inseamna si cerere mare din partea clientilor. Aceasta atrage graba, ceea ce inseamna ca tot ce tine de calitate se diminueaza.
Mai exact, te-ai putea trezi cu un proiect neadaptat la situatia concreta. Din lipsa de timp, sa stii ca exista si proiectanti, amatori, ce preiau parti din mai multe proiecte, le unesc si iti vand tie un „rezultat final”. In aceasta categorie intra si utilizarea unor softuri nelicentiate in proiectare.
Sa nu mai vorbim ca au existat situatii in care o firma de proiectare, cu preturi mici, in doar cativa ani de la debut a si disparut de pe piata, nu a mai fost de gasit. Probabil multe persoane au ramas cu planurile in aer, probabil au si platit pentru proiectul de care firma ar fi trebuit sa se ocupa, insa nu i-a mai pasat nimanui de acest lucru.
In jurul a ce sume se invart proiectele de casa?
Nu putem spune, chiar si cu aproximare, un pret final al tuturor lucrarilor. In schimb, preturile fiecarui proiect in parte le gasesti aici, in categoria proiecte casa. La toate acestea se mai adauga tarifele aferente taxelor, avizelor, expertizelor si asa mai departe.
De obicei, proiectele de structura, fie de tip faza sau complete, se calculeaza la metru patrat construit desfasurat. De exemplu, un proiect de instalatii (electrice, sanitare, termice) faza DTAC (prescurtare de la Documentatie Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire) costa 2 Euro pe metru patrat construit desfasurat.
Pentru a sti ca totul se desfaoara conform asteptarilor tale, pe toata perioada lucrarilor vei avea nevoie de un diriginte de santier ce va urmari toata activitatea muncitorilor, va intocmi toate cartile tehnice si se va asigura ca fiecare detaliu este tratat cu mare seriozitate. Angajarea sa implica alte costuri, insa despre acestea, dar si despre celaltate ce privesc taxe, documentatia de cadastru, avize, servicii si multe altele, gasesti informatii aici – https://smarthomeconcept.ro/tarife/.
Bineinteles, toate acele preturi sunt orientative – ele vor varia in functie de complexitatea lucrarilor, dar si de cum cresc sau scad darile aferente la stat. In aceeasi ordine de idei, nici TVA-ul nu este inclus.
Daca vrei sa iti rezumi alegerea la pret, in primul rand, atunci trebuie sa stii ca in dreptul fiecarui proiect de casa din cadrul site-ului nostru vei descoperi si pretul. El creste in functie de complexitatea proiectului, dar si in functie de cat este de voluminos. Te invitam sa revii in sectiunea home pentru si mai multe detalii ce iti pot fi de ajutor.