Cat costa un proiect de casa ieftin?
Visati la casa toata viata si ar fi chiar culmea ca atunci cand acest plan este pus in aplicare sa alegeti gresit.
Totusi costurile pentru acest proiect sunt destul de mari, incat orice beneficiar isi doreste sa compare preturile si sa aleaga ceva mai ieftin. Sa vedem cat costa un proiect ieftin si ce implica.
Cat costa un proiect de casa
Pentru cei care isi doresc constructia unei case in regie proprie va fi necesar un proiect in format DTAC si PT, iar cei care vor colabora cu o firma au nevoie doar de DTAC, adica de documentele tehnice pentru autorizatia de constructie.
Pentru toate proiectele pe care le detinem in portofoliul nostru din cadrul paginii oficiale, www.smarthomeconcept.ro, mentionam preturile in functie de ceea ce include sau nu proiectul. Asadar fiecare poate alege proiectul dorit, la costurile pe care si le doreste, complet DTAC, cu PTh, arhitectura si structura incluse sau nu.
Costurile pentru documentatia tehnica pot varia, in jur de 40 de lei per mp.
Vor fi necesare:
-Actul de proprietate – daca nu este finalizat, acesta variaza in functie de suprafata si zona si include si onorariul unui notar.
-Extrasul de carte funciara, dupa ce terenul este trecut in proprietatea beneficiarului. Costurile aici depind si de regimul de urgenta, daca se impune, caz in care taxa este de 200 de lei.
-Studiul geotehnic al terenului – variaza si poate trece lejer de 1000 de lei.
-Certificat de urbanism – costuri de 5 lei la fiecare 500 mp, daca terenul este unul mare.
-Autorizatia de constructie – cu taxa de 0,5% din valoarea lucrarii in sine.
-Cadastrul si ridicarea topografica ce va costa in jur de 1000 de lei.
Atunci cand o firma de profil pune la dispozitie un proiect de casa, partea de arhitectura trebuie sa includa incadrarea in zona, etajele si estimarea costurilor.
Proiectul tehnic complet
Include arhitectura, detalii despre rezistenta si instalatiile casei – termice, electrice si sanitare. Pe baza acestora exista si detalii de executie. Aici putem vorbi in medie de preturi ce graviteaza in jurul sumei de 15 euro per mp.
Manopera
Aici vorbim despre ridicarea constructiei si ulterior finisajele interioare si exterioare. Costurile celor doua sunt oarecum pe aceeasi lungime de unda – de exemplu la o casa ridicata cu 20.000 de euro cam tot aceeasi valoare va fi necesara pentru a o finisa complet.
Casa la rosu include structura de rezistenta, precum si inchiderile exterioare, compartimentarea, dar fara tencuiala, acoperis si invelisul acestuia. Tot ce depaseste aceasta lista inseamna deja proiect finalizat la cheie. In portofoliul nostru veti gasi ofertele in acest sens, la fiecare proiect in parte si estimarile de cost.
Cum gasesc un proiect de casa care sa coste mai putin
Depinde de ce intelege fiecare prin acest termen de ieftin si fata de ce se raporteaza cand face aceasta comparatie. Sa incepem mai intai de toate cu tipul de proiect, de casa si ulterior cu cine colaborati:
- Casele mai rentabile sunt cele pe un singur nivel, eventual cu mansarda si nu cu etaj. Veti descoperi spre exemplu in portofoliul nostru variante de case mici, proiectele de acest gen avand costuri de sub 1000 de euro.
- Ieftina poate fi orice oferta, dar depinde ce anume include in pret si ce nu, pentru ca ce pare la inceput mai accesibil ascunde de fapt necesitatea de a plati individual pentru multe alte servicii corelate.
- Urmariti constant si propunerile noastre, pentru ca aplicam reduceri la diverse tipuri de proiecte.