250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Cat de important este un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Postat de COJOCARU Sabrina pe 26/01/2023
0

Noile principii de construire au in vedere un raport mai optim intre calitate si pret. Au, de asemenea, in vedere impactul asupra naturii. Daca mai luam in considerare si criza energetica despre  care se vorbeste tot  mai mult, ne dam seama clar de ce viitorii proprietari de case isi doresc casele eficiente energetic. Se doreste independenta de furnizori.

Am abordat si cu alte ocazii aici pe blogul Smart Home Concept tema caselor eficiente. Aceste tipuri de proiecte isi ating 100% scopul, daca sunt respectate principiile de construire, dar si daca casele vor fi dotate cu unele sisteme. Spre exemplu, ventilatia cu recuperare de caldura.

Despre ventilatia cu recuperare de caldura

Ventilatoarele cu recuperare de caldura sunt unele dintre cele mai eficiente si inovatoare solutii pentru mentinerea unui mediu confortabil in spatii inchise. Acestea pot recupera caldura din aerul evacuat si de a o transfera in aerul proaspat introdus in casa, astfel incat sa se reduca pierderea de caldura si sa se economiseasca energie.

Unul dintre avantajele principale ale utilizarii ventilatoarelor cu recuperare de caldura este faptul ca acestea pot ajuta la reducerea costurilor de incalzire si racire a casei. Prin recuperarea caldurii din aerul evacuat, ventilatoarele cu recuperare de caldura pot reduce nevoia de a utiliza sistemele de incalzire si racire centrala. Asta inseamna ca pot duce la o reducere a facturilor de energie.

De asemenea, ventilatoarele cu recuperare de caldura pot contribui la cresterea confortului termic al casei. Prin recuperarea caldurii din aerul evacuat, acestea pot mentine o temperatura constanta si confortabila in casa, fara fluctuatii neplacute de temperatura.

Ventilatoarele cu recuperare de caldura sunt, de asemenea, o solutie ecologica. Asta deoarece acestea pot reduce emisiile de dioxid de carbon si alte gaze cu efect de sera. Acestea pot, de asemenea, contribui la reducerea poluarii aerului prin reducerea nevoii de utilizare a sistemelor de incalzire si racire centrala.

Aer de calitate, control si confort climatic, plus alte cateva avantaje

Din momentul in care publicul larg a descoperit mai multe despre recuperatoarele de caldura si despre sistemele ce automatizeaza procesul de ventilatie a caselor, acestea au devenit o solutie tot mai populara. Vorbim implicit de automatizare ventilatiei, a unui proces necesar in orice locuinta sau spatiu. In plus, in functie de tipul de recuperator de caldura – de dimensionarea acestuia, in raport cu volumul de aer ce este necesar a fi furnizat per zi – sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura nu va fi un deranj in plus. Functioneaza in parametri optimi privind zgomotul produs.

Sistemele de acest tip sunt usor de intretinut. Mai ales daca alegeti de la bun inceput un sistem complet cu tubulatura de calitate, care sa nu permita depunerea stratului de praf si alte particule pe suprafata sa in interior. De asemenea, filtrele sale sunt usor de schimbat, de obicei cei care monteaza asigura si service si mentenanta.

Un sistem durabil, care aduce si alte avantaje pe care nu le putem ignora. Constructia casei tine cont de asezare optima, de compartimentare pe masura, dar are nevoie si de solutii pentru a elimina pierderile de caldura. In plus, recuperatorul de caldura va favoriza economiile, fara sa implice disconfort.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button