250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Construim sau nu in perioada iernii?!

Postat de COJOCARU Sabrina pe 07/12/2021
0

In perioada iernii cei care si-au pus in plan sa isi construiasca casa mult visata pun stop lucrarilor si asteapta cu nerabdare sa vina primavara. Situatia este discutabila, motiv pentru care dezbatem in randurile ce urmeaza despre acest subiect.

Cine si in ce conditii construieste sau continua sa construiasca chiar si iarna

Desigur ca nu suna ca plan ideal sa incepeti sa construiti iarna. Dar pentru cei care deja au avansat cu acest plan, pentru a nu opri tot planul, trebuie avute in vedere anumite aspecte. Va conta in mod special temperatura si cat de scazuta este aceasta, astfel incat sa nu fie necesare masuri suplimentare de munca.

Desigur, noua in Romania poate ca ni se pare greu de crezut ca am putea obtine aceleasi rezultate, daca vom construi in plina iarna. Sa luam insa exemplul celor din tarile nordice, ce au rezultate foarte bune, dovedit asta in timp.

In plus, trebuie suplimentat totul cu mai multa grija, atat in ceea ce priveste santierul, cat si din punct de vedere al materialelor folosite.

De avut in vedere

Constructorii cu experienta mentioneaza despre:

  1. O rearanjare pe santier, astfel incat manipularea materialelor de constructii si transportul acestora sa fie usor de realizat in conditii de ninsoare.
  2. Conductele descoperite trebuie, evident, acoperite, prevazute cu robineti de evacuare, golire, iar rezervoarele sa fie izolate.
  3. Apa rezultata de la ploi, lapovita si ninsoarea topita trebuie evacuata in conditii de siguranta.
  4. Orice gol al cladirii trebuie inchis si asigurat.
  5. Masinile, utilajele vor fi ferite de inghet si de ninsoare.
  6. Pentru acei muncitori ce vor lucra la exterior trebuie asigurat echipament specific pentru protectie, termica inclusiva.
  7. Executarea instalatiilor speciale, de incalzire spre exemplu.

Atentie! Nu este de ajuns atat. Ca pe orice alt santier, este nevoie de un plan special ce tine cont de tipul de constructie.

Lucrarile efectuate trebuie protejate si in mod special vorbim despre cele din beton, beton armat, zidarie si tencuiala.

Dar cand este timpul potrivit de construit?

Aceasta decizie, data de inceput a unui proiect amplu de construit trebuie sa aiba in vedere toate aspectele. De aceasta decizie depinde si posibilitatea de a reduce la minim anumite cheltuieli, intarzieri si alte costuri ce devin neprevazute.

De ce este clima este un factor atat de important? Pentru ca ritmul la care poate lucra echipa va fi unul incetinit. Ori chiar opri total, daca vorbim de vreme viscolita mai ales.

Daca va face sa va simtiti mai bine, sa nu blamati in totalitate aceasta perioada din an, caci si alti factori climatici pot face ca o constructie sa fie intarziata: umiditatea foarte mare, vantul, ploaia de asemenea.

Cum alegeti momentul potrivit pentru a incepe o constructie? Sa gandim practic. Constructia unei case poate dura intre 6 si 12 luni. Depinde insa de o serie de factori, printre care complexitatea si dimensiunea constructiei sau cat de usor va puteti asigura aprovizionarea de materiale de constructie.

Unii specialisti ai domeniului mentioneaza ca perioada perfecta este toamna. Nu sunt zile toride cand pranzul este timp infernal de lucrat. Dar, daca v-a gasit iarna in prag de construire, este bine de mentionat ca va fi mai bine totusi sa parcurgeti un sezon cu fenomenele sale meteorologice specifice, decat sa parcurgeti perioada de tranzitie intre sezoane. Partea mai  buna este ca in perioada rece unii au timp mai liber si se pot ocupa integral de planul vostru. Insa zilele sunt mai scurte si asta ingreuneaza, trebuie asigurate conditii aparte, printre care cele termice de confort pentru a putea avansa cu lucrarea.

In stadiul ideal, iarna aveti deja acoperis si pereti. Daca ati inceput constructia din toamna, in iarna sunteti in acest stadiu si veti avea mai putine batai de cap cu vremea. Asta pentru ca astfel mesterii vor fi cu focus pe lucrarile de interior mai mult.

Va asteptam in cadrul paginii noastre – smarthomeconcept.ro – pentru consultanta si servicii complete pentru ca a voastra casa sa fie realizata in timp util si asa cum va doriti.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button