250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

De ce veti prefera sa aveti un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura montat acasa

Postat de COJOCARU Sabrina pe 23/08/2022
0

In decizia de a achizitiona o casa sau de a incepe constructiile pentru una constau diversi factori. Asta pentru ca este o investitie pe care multi o fac o singura data in viata si nu vor sa aleaga gresit. Motiv pentru care in acest articol de blog va vom prezenta una dintre solutiile optime pentru acasa, pe care o veti prefera.

Discutam astazi despre sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura si importanta acestora intr-o casa. Un astfel de sistem vine cu avantaje multiple si poate aduce economii lunare.

Pe larg despre sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pot fi centralizate si descentralizate. Varianta pe care o veti alege depinde de stadiul in care este casa. Astfel in casele care sunt in stadiul de proiect sunt recomandate sistemele centralizate pentru ca necesita tubulatura prin perete. In cazul caselor deja construite sunt recomandate sistemele descentralizate, care vor fi montate individual in diverse camere.

Aceste sisteme au rolul de a elimina din casa aerul viciat, inlocuindu-l cu aer curat de afara. Totusi acest proces difera foarte mult de clasica aerisire cand deschideti geamul. Asta pentru ca aerul introdus trece prin filtre de particule astfel incat sa fie cat mai curat. In plus nu va fi pierduta nici caldura, datorita recuperatorului de caldura introdus. Sunt foarte multe variante de astfel de sisteme de ventilatie pe care le puteti alege. Important este sa cereti ajutorul unor persoane specializate astfel incat sa fie ales in functie de suprafata casei, pentru a avea capacitatea de a recircula aerul din intreaga casa.

Ce avantaje si schimbari aduc sistemele de ventilatie in casa

In materie de avantaje trebuie sa stiti ca aceste sisteme sunt extrem de utile si chiar necesare. Casele care au sisteme de ventilatie montate au o valoare mai mare implicit, fata de celelalte de pe piata cu aceasi suprafata spre exemplu. Asta pentru ca implica anumite costuri montarea si chiar sistemul, dar cu siguranta merita.

Printre avantajele de care veti avea parte datorita unui astfel de sistem putem enumera:

  • Economii lunare: datorita faptului ca nu veti mai deschide geamul si nu mai iese caldura din casa, fiind mai apoi nevoiti sa reincalziti casa veti avea parte de economii cu privire la sistemele de caldura. Asta inseamna facturi mai mici in special in sezonul rece.
  • Aer curat in casa: traim intr-o lume in care poluarea a atins cote destul de mari. Asta inseamna ca zi de zi respiram aer viciat in mediile in care ne petrecem timpul. Un astfel de sistem poate mentine macar in propria voastra casa un aer curat, filtrat. Este ideal in special pentru persoanele cu probleme respiratorii.
  • Mentinerea temperaturii dorite: veti avea parte de confort termic in mod constant, nu vor mai fi variatii de temperatura in casa.
  • Fara probleme legate de condens: sistemele de ventilatie aerisesc fiecare camera astfel incat nu veti mai avea condens in baie sau bucatarie, asa cum se intampla de obicei.
  • Elimina riscul aparitiei mucegaiului: datorita faptului ca nu va mai fi condens atat de mare nu veti risca nici ca mucegaiul sa apara.

Pentru orice alte informatii aveti nevoie va asteptam in pagina noastra principala smarthomeconcept.ro pentru a discuta.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button