Cartea tehnica a unei constructii contine o serie de acte, de la date sintetice la proiectul de executie, receptia lucrarii, precum si documentele ce tin de reparare sau intretinere sau cum se comporta cladirea in timp. De asemenea, se va tine cont si de documentele ce atesta modificarile fata de proiectul initial.
Aceasta nu doar ca este necesar a fi redactata, dar trebuie si pastrata, caci in caz contrar actiunea se sanctioneaza cu amenda, conform legii in vigoare.
Pentru intocmirea de carte tehnica
Cartea tehnica se obtine de la acele unitati ce au administrat cladirile. Pentru cele ce au fost realizate inainte de 1990 se aplica aceasta regula. Pentru cladirile ce au aparut pe piata dupa 1990, cartea tehnica se va obtine direct de la dezvoltatorii imobiliari.
In cazurile in care aceasta exista insa a suferit deteriorari sau s-a pierdut, se va apela la specialisti ai domeniului in vederea obtinerii de duplicate.
Din punct de vedere al pastrarii acestei carti tehnice, se va inscrie in jurnal orice modificare ce survine de-a lungul timpului. Se vor adauga asadar copie de autorizatie si procesul verbal de receptie, precum si o schita.
Completarea acesteia se va realiza fie de catre proprietar, fie de catre administratorul cladirii.