250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Montarea corecta a tamplariei PVC – regulile casei pasive

Postat de COJOCARU Sabrina pe 16/09/2022
0

Am discutat si cu alte ocazii aici pe blog despre casele pasive, despre nZEB si cum din toata aceasta poveste nu lipseste tamplaria PVC aleasa de calitate. Pana aici totul bine, mai ramane insa ca montajul sa fie realizat de maini de profesionist. In randurile ce urmeaza veti descoperi mai multe detalii in acest sens, despre cum trebuie realizat corect montajul tamplariei PVC si cat de important este acesta.

Montaj corect in acceptiunea caselor pasive

Casele pasive au la baza principii stricte. Unul dintre acestea se refera la montajul corect pentru ca tamplaria PVC sa fie eficienta.

Una din caracteristicile de baza in ceea ce priveste actiunea tamplariei PVC se refera la capacitatea acesteia de a elimina pierderile de caldura. Desigur ca, daca nu sunt montate corect, ferestrele devin fix intermediarul intre caldura din interior si temperaturile mai scazute de afara. Aerul va circula nestingherit dintr-o parte in alta.

Iata cum trebuie montate corect:

  • Pozitia ferestrei trebuie sa fie pe grosimea zidului. Adica sa incalece linia izotermei de zero grade Celsius.

Daca vorbim de o casa cu pereti exteriori fara sa aiba si alta izolatie termica, aceasta va fi pozitionata la mijlocul grosimii zidului.

Daca in schimb este vorba despre o constructie a carei pereti exteriori sunt izolati suplimentar, ca e vorba de vata minerala, ca e vorba de polistiren expandat, fereastra va fi pozitionata peste izolata aceea suplimentara sau in orice caz aproape de aceasta.

  • Interstitiul periferic intre fereastra si zidarie sa fie mic, in medie de 2 pana la 3 cm. In plus, se va izola cu spuma poliuretanica.

Vor fi evitate penele de sustinere, pentru a nu risca sa fie create punti termice acolo unde sunt puse penele transversal pe planul tamplariei.

  • De evitat interstitiul frontal dintre tamplarie si spaletii exteriori. Vor fi folosite materiale ce impiedica patrunderea apei in zidarie si aici vorbim fie de spuma poliuretanica, fie de silicon natural sau de banda precomprimata.

Ce se intampla daca montajul este realizat in golul zidariei? Sa spunem ca intr-un caz bun fereastra montata ramane neizolata. Asta nu este tot. Sunt cazuri in care decizia pozitiei ferestrei vine ca o impunere de la proprietar, care pe viitor doreste sa aiba pervaz lat pentru ghivece – este una din explicatii. Multi cred ca a lasa beneficiarul sa aleaga cati centimetri sa fie acoperiti din toc este un atu.

Ce trebuie spus este ca tocul trebuie imbracat de izolatia termica cu pricina in medie 80% si in mod special la tamplaria PVC din aluminiu.

Situatiile in care montajul nu este corect realizat sunt foarte multe si chiar daca sistemul de incalzire este unul eficient si modern si cu un consum rentabil de resurse, va spunem din experienta ca tot nu este 100% posibil sa remediati aceasta pierdere de caldura cauzata de puntile termice din cauza montajului necorespunzator a ferestrelor.

Nu doar ca sunt create punti termice, insa se va crea si condens sau ciuperci. Acestea fiind spuse, va invitam in pagina noastra smarthomeconcept.ro sa descoperiti serviciile profesionale de care aveti nevoie.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button