250 € la 10,000 €

Noi am gasit 0 rezultate. Vezi rezultate
Rezultatele căutării

Plansee din beton armat

Postat de admin pe 05/12/2019
0

Planseele din beton armat sunt baza cladirilor industriale si civile. Sunt recunoscute ca avand o mare rezistenta la foc, sunt durabile, rigide si usor de intretinut. Cele cu armature flexibila se executa atat monolite, cat si prefabricate.

La randul lor, planseele din beton armat monolit se vor imparti in:

  • Plansee cu grinzi pe o directie sau pe doua, adica chesonate.
  • Plansee cu nervuri dese.
  • Plansee fara grinzi.

Planseele cu grinzi pe o directie

Este o solutie constructiva raspandita, folosita la acoperisuri, poduri, ziduri de sprijin etc. Sunt alcatuite din grinzi intr-o directie sau doua, cu o placa legata de aceasta grinda, formand impreuna un tot monolitic.

Perpendicular cu grinzile principale sunt cele secundare, cu distanta intre grinzi de 1 si 4 m. De obicei acestea sunt cu dimensiuni de 1,75 m si 2,5, cu deschiderea grinzilor secundare de 4 si 10 m. Cat despre placa planseului, aceastra trece deasupra grinzilor secundare si principale si se leaga monolitic de acestea. Grosimea sa nu va fi mai mica de 7-8 m. Totusi, aceasta este conditionata de cerintele tehnologice si arhitectonice.

Cum se calculeaza planseele cu grinzi

Placa – incarcarea pe 1 m² este formata din incarcatura permanenta si una mobila. Pentru o latime de 1 m incarcarea va fi in acelasi timp calculate pe 1 ml de fasie de placa.

Deschiderea placii va fi aproximata sa aiba un total de sub 7,500 kg/m² egala cu maximum 3,1 m. Grosimea placii va fi determinata de momentul maxim de deschidere marginala, de la procent de armare 0,5 la 0,8%. Aceasta valoare, va fi egala cu toate deschiderile si plecand de la aceasta se va calcula si sectiunea armaturii in campuri.

Grinda secundara – deschiderea de calcul va fi determinata de dimensiunile grinzii principale, cand inaltimea poate fi de 8 si 12, tot in functie de incarcarea data, iar latimea de 30, 40 cm.

Grinda principala – pentru deschiderea de calcul se are in vedere distanta dintre axele stalpilor. Lungimea este de 38 cm. Trebuie fixata dinainte o sectiune a stalpului, latimea acestuia sa aiba in orice caz egalitate cu a grinzii principale.

Plansee cu grinzi, cu placi rezemate pe contur, chesonate

Calculul in acest caz se realizata dupa doua metode si anume:

  • Cel simplificat, in functie de teoria retelor elastice

Eh unde qx şi q2 sunt componentele incarcaturii repartizate pe cele doua directii. Daca /1 = h_, se ajungem la:

<7i X = <h l-i’

Daca se cunosc repartizarile de incarcatura pe cele doua directii, se va putea obtine si grosimea placii si sectiunea armaturii pe ambele directii. 

  • Calculul placilor, in functie de deformatiile plastice

k{g + p)h2

12

Diferente intre placi monolit si prefabricate

Daca in mod aparent este vorba despre faptul ca una se toarna pe santier, alta vine numai buna de montat, in fapt diferentele intre placi monolit si prefabricate sunt mai multe. La betonul monolit vorbim despre o miscare mai mica a structurii la un potential mic de deterioare a finisajelor si instalatiilor. In special se au in vedere turnari mari pentru folosirea de beton monolit.

Specialistii spun ca spre exemplu betonul armat expus la conditii de mediu are durata de viata de pana la 100 de ani, fata de o valoare injumatatita a celui monolit. Dar la case, costurile sunt prea mari sa fie folosite prefabricatele.

Aflati mai multe despre acest subiect, despre avantajele betonului armat, despre placile monolit si prefabricate si care este varianta optima in cazul casei dumneavoastra direct de la specialistii nostri. Va asteptam in cadrul paginii nostre cu detalii Ê https://smarthomeconcept.ro/.

 

 

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele

Call Now Button